Top 5 Cele mai bune exerciţii pentru slăbit

Când auzim de exerciţii de slăbit, cu toţii tindem să invocăm fel şi fel de motive pentru a nu ajunge la o sală de sport: pentru că un abonament la sală costă mult, pentru că nu avem timp, pentru că nu avem echipament adecvat, pentru că nu avem cu cine merge, pentru că ne e ruşine de cum arătăm……şi lista poate continua cu mii de astfel de scuze. Dar dacă nu ne place cum arătăm, de ce nu facem ceva în legătură cu acest aspect? Ştiţi de ce? Din comoditate! Dar astăzi, datorită Social Media, fiecare se poate antrena acasă, fără stresul de a fi văzut de cineva singur, cu un echipament simplu sau la anumite ore neconvenţionale.

Iată câteva dintre cele mai eficiente exerciţii de slăbit care se pot face de acasă, la orice oră!  Nu este nevoie de abonamente lunare la o sală sport, este nevoie doar de puţină dorinţă de a indeplini un ţel. Practicate corect şi constant, aceste exerciţii, combinate cu o dietă alimentară echilibrată, solicită toate grupele de muşchi, nu sunt greu de efectuat şi vor avea rezultate spectaculoase.

1. Genuflexiunile

Deşi par extrem de banale, aceste exerciţii solicită aproximativ 200 de muşchi din cei 400, cât are corpul omenesc (muşchii picioarelor, muşchii fesieri, ai părţii inferioare a spatelui sau ai abdomenului). Ştim de mici cum se fac aceste exerciţii:  cu picioarele depărtate la nivelul umerilor şi mâinile întinse în faţă îţi laşi fundul înspre înapoi (ca şi cum te-ai aşeza pe scaun) până mai jos de genunchi şi te ridici menţinând corpul ferm, iar când eşti sus împingi bazinul puţin în faţă şi încorzi fundul.  Pentru o mai bună eficienţă, genuflexiunile se pot combina cu sărituri, cu greutăţi, cu o minge, picior peste picior, cu încrucişare, genuflexiunea rusească.

 

 

 

 

 

 

 

Genuflexiunile aduc numeroase beneficii organismului, printre care tonifierea întregului organism, îmbunătăţirea circulaţiei, a posturii şi ajută foarte mult în lupta cu kilogramele.

2. Fandările

Aceste exerciţii lucrează simultan mai multe grupe de muşchi şi astfel se ard foarte multe calorii, ducând la tonifierea picioarelor şi ridicarea feselor. Cu picioarele uşor depărtate, poziţionează-í mâinile în şoldori şi fă un pas înainte cu piciorul drept; se menţine o poziţie dreaptă a spatelui şi se coboară corpul, pănâ când piciorul din faţă şi cel din spate formează un unghi de 90 de grade. Pentru mai multe exerciţii de acest fel şi pentru a evita monotonia, fandările se pot combina , realizându-se astfel fandări tot mai complexe: fandări înainte, fandări din mers, fandări înapoi, fandări laterale, fandări cu săritură, fandări cu răsuciri.

 

 

 

 

 

 

Fandările sunt exerciţii care stimulează organismul, sunt funcţionale şi antrenante şi ajută la dobândirea forţei musculare. Tehnica executării fandărilor, precum şi a altor exerciţii trebuie să fie corectă, fără grabă, executate în seturi de 15-20, pentru a obţine rezultate pe măsură.

3. Abdomenele

Fiecare femeie visează la un abdomen plat, iar acest lucru se poate obţine în urma unor abdomene executate perfect, cu conştiinciozitate. Specialiştii recomandă efectuarea abdomenelor în seturi a câte 12 repetări la o intensitate redusă, cu mişcări controlate. Ţine mâinile sub cap, ridică-ţi trunchiul de pe planul pe care stai, astfel încât să ajungă paralel cu pământul, apoi revino la poziţia iniţială. Cel mai important lucru în efectuarea acestor abdomene este să se ridice trunchiul fără a îndoi gâtul. În numai 10 minute de abdomene de acest gen, se pot arde până la 55 calorii.

 

Şi la acest gen de exerciţii se recomandă combinarea lor , pentru a atinge eficienţa maximă. Pentru solicitarea mai multor grupe de muşchi, se porneşte de la efectuarea abdomenelor clasice, urmate de ridicările din picior, ridicări inferioare, ridicări simultane, ridicări laterale, abdomene de tip crunch, poziţia scândură.

4. Săriturile

Chiar dacă sună uşor, acest exerciţiu este mult mai dificil.  Principalul beneficiu al săriturilor este stimularea sistemului limfatic, care este ca un sistem de filtrare al organismului. Acesta are sarcina de a filtra sângele şi a elimina toxinele. Săriturile timp de doar 5-15 minute pe zi pot creşte circulaţia sistemului limfatic de 15-30 de ori! Printre alte beneficii, săriturile  ajută la arderea caloriilor, la relaxare, normalizează tensiunea arterială, stimulează metabolismul, cresc tonusul muscular, întăresc muşchii abdominali. În special, jocul copilăriei, săritul cu coarda, ajută la scăderea a peste 700 de calorii.


Stai cu mâinile pe lângă corp şi picioarele apropiate. Din această poziţie fă o săritură în care să-ţi depărtezi picioarele şi să ridici mâinile: apoi revino la poziţia iniţială. Trebuie repetată săritura timp de 20 de secunde, în serii de câte 8, pentru o mai bună eficienţă.

5. Flotările

Puţine exerciţii de gimnastică stimulează întregul organism, dar flotările se numără printre cele mai bune. Ele reprezintă unul dintre cele mai uzuale exerciţii pentru corpul omenesc. Sunt foarte bune pentru piept, muşchii abdomenului, tricepşi, umeri şi tors. Contrar opiniei generale, flotările nu sunt exerciţii numai pentru partea masculină; efectuate de femei, ele tonifică abdomenul, subţiază talia, conturează fesierii şi antrenează muşchii pectorali, conferind fermitate sânilor.

Poziţia în care efectuezi flotările nu trebuie să forţeze articulaţiile. Contractează muşchii şi ridică abdomenul de la sol, apoi coboară uşor corpul, menţinând gâtul şi coloana vertebrală aliniate. Această mişcare se repetă de cel puţin 10 ori pentru începători, iar pe măsură ce corpul se obişnuieşte cu acest tip de exerciţiu, este bine să măreşti numărul şi tipurile flotărilor, pentru rezultate din ce în ce mai eficiente.

Pe lângă flotările clasice, poţi încerca flotările într-un picior, între scaune, cu bătăi din palme, pe minge, flotări cu gantere, cu genunchiul la cot, cu genunchiul la piept, cu răsucire de şold şi multe altele. Flotările, la fel ca şi celelalte exerciţii sunt benefice, atâta timp cât se efectuează corect, cu o intensitate potrivită şi un număre de mişcări corespunzător.

 

Executate zilnic, cu un regim alimentar şi un consum de lichide adecvat, exerciţiile de slăbit te vor ajuta să ajungi la silueta dorită, la un corp tonifiat şi la dezvoltarea forţei şi musculaturii, printre altele. Trebuie să te ghidezi mereu după maxima latinească „mens sana in corpore sano” şi vei deveni un exemplu pentru cei din jurul tău.

 

Fii prima persoană care trimite un comentariu!

Trimite un comentariu

Adresa ta de e-mail va rămâne privată.


*