Dieta Rina – Poate cea mai bună metodă de slăbit?

Suntem o ţară plină de oameni muncitori, stresaţi , obosiţi de prea multă alergare din dorinţa de a face cât mai multe lucruri. Din această cauză, de cele mai multe ori ne neglijăm familiile, ne neglijăm pe noi înşine. Toate acestea duc la un stil de viaţă dezorganizat, la pierderea echilibrului vieţii. Tot mai multă lume suferă de diverse afecţiuni, iar acumularea kilogramelor într-un ritm galopant şi chiar obezitatea sunt consecinţele principale ale acestui stil de viaţă.

Din dorinţa de a scăpa rapid şi eficient de surplusul de kilograme, recurgem la diete drastice, care nu fac decât să ne dezechilibreze organismul şi să ne agraveze starea de sănătate. După multe studii despre buna funcţionare a dietelor, am ajuns la uşa unui nutriţionist. Acesta mi-a explicat foarte clar că există sute de diete pentru că fiecare organism este diferit şi metabolismul nostru reacţionează diferit la acelaşi stil de viaţă. Sunt diete hipocalorice, diete fără gluten, diete disociate, diete după grupa sangvină, diete hipoglucidece şi multe altele, bazate pe multe criterii şi pe multe stiluri de viaţă. După câteva discuţii despre modul meu de viaţă, despre programul meu şi despre obiceiurile alimentare, nu fără un set complet de analize, am găsit cea mai potrivită dietă adaptată stilului meu.

Conceput de un medic sportiv, acest program este unul dintre cele mai populare în întreaga lume şi pe lângă kilogramele eliminate, starea de sănătate se îmbunătăţeşte deoarece organismul este mereu vitaminizat şi energizat. Spre deosebire de alte regimuri alimentare, această dietă este recomandată de medicii cardiologi şi de nutriţionişti, care o recomandă atleţilor şi sportivilor de performanţă.

Dieta Rina , una dintre cele mai eficiente metode de slăbit

Este vorba de dieta Rina, dieta care m-a scăpat de 15 kilograme într-un timp relativ scurt, fără înfometare şi fără vreun efort mare din partea mea. Această dietă este una prietenoasă, disociată, care mi-a permis să mănânc ce vreau, dar în limite şi momente bine stabilite, care mi-a schimbat metobolismul, obişnuindu-l să ardă caloriile într-un mod diferit. Principiul după care se bazează dieta Rina este ca un ciclu care se repetă după 4 zile, în fiecare zi cu diferite tipuri de alimente: proteine, amidon, carbohidraţi şi vitamine. O dată la 28 de zile este o zi în care se bea numai apă, este o zi de detoxifiere totală. Respectând acest principiu, digestia va fi mai rapidă şi mai eficientă. Organismul procesează în mod diferit proteinele, amidonul şi carbohidraţii, iar în timpul unei digestii care le include pe toate, va fi solicitat suplimentar. Astfel, se acoperă toate grupele alimentare, eu nu mă înfometez.

 

 

Program zilnic: mănânc sănătos şi slăbesc

Ceea ce îmi place foarte mult este că în fiecare zi trebuie să mănânc fructe, dimineaţa, din 2 în 2 ore, pâna la ora 12. În prima zi se mănâncă proteine; eu de obicei preferam carnea slabă, de curcan, peşte, pui, gătită la abur sau pe grătar. Pe lângă carne, legumele joacă un rol foarte important. Trebuie să treacă 4 ore până la cină, fără gustări. Iar cina este formată din acelaşi fel de mâncare ca la prânz, doar că porţia este înjumătăţită. Apa este nelipsită, trebuie să se consume cel puţin 3 litri pe zi. În loc de carne, se poate consuma orice alt aliment care conţine proteine, cum ar fi ouăle sau lactatele. Însă proteinele nu trebuie combinate între ele, trebuie păstrat acelaşi aliment cu care s-a început ziua.

Ziua a doua începe din nou cu iubitele mele fructe. Fiind zi de amidon, se pot consuma diverse legume ce conţin amidon: cartofi, mazăre, fasole, hrişcă, ardei, ciuperci, linte, orez etc. La cină se păstrează acelaşi tip de aliment, dar porţie înjumătăţită. Bineînţeles, apa este nelipsită.

A treia zi este una din preferatele mele. După cura de fructe de dimineaţa, pot mânca paste, pizza, dar combinate cu legume. Iar la cină mă răsfăţ cu câteva clătite, sau îngheţată, sau prăjituri, iar ciocolata este obligatorie, dar ciocolata neagră,cu peste 85% cacao.

Ziua a patra este ziua de vitaminizare, când mănânc doar fructe şi legume, suc de fructe, suc de legume, nuci şi seminţe, consumate din 2 în 2 ore, întreaga zi, pâna la ora 20:00.

Pe parcursul unei zile există 3 perioade: cea de purificare, care începe de la ora 4 dimineaţa până la prânz ; perioada de ingestie, care durează de la prânz până la ora 20;, iar a treia perioadă este cea de ingestie, care durează de la 8 seara până la 4 dimineaţa. În acest interval nu se consumă niciun aliment.

 

Pentru mine, această dietă s-a potrivit foarte bine atunci când am avut nevoie. Pentru că dieta se ţine pe o perioadă de 90 de zile, am învăţat cum şi ce să mănânc, am învăţat ce alimente nu trebuie combinate şi ce trebuie evitat. Nu am avut de renunţat la multe alimente pentru că această dietă mi s-a părut destul de permisivă. Am reuşit să adopt un stil de viaţă sănătos şi cel mai plăcut este faptul că nu m-am îngrăşat din nou.

 

Echilibrul perfect: Dieta Rina+Cafea Verde

Trebuie să recunosc că pentru o eficienţă maximă, am combinat dieta Rina cu sportul şi minunatele pastile de Cafea Verde. După terminarea acestei diete, nu au fost efecte adverse pentru că am ştiut cum să combin alimentele cu aceste pastile, iar Cafeaua Verde mi-a menţinut starea de sănătate, fără să se resimtă efecte negative asupra tenului sau părului. Mai mult de atât, pot afirma că m-am răsfăţat cu dieta Rina, iar Cafeaua Verde, pe lângă faptul că a ajutat acest răsfăţ, m-a ajutat să strălucesc şi la exterior.

Dar, la fel cum nu toate dietele sunt potrivite pentru toată lumea, tot aşa este şi cu pastilele de slăbit. Este foarte posibil ca pastilele de cafea verde să nu fie compatibile cu mulţi. De aceea, pe lângă Cafeaua Verde, vă recomand Visislim sau Garcinia Cambodgia. De aici vă puteţi informa mai bine despre beneficiile acestor pastile de slăbit.

Fii prima persoană care trimite un comentariu!

Trimite un comentariu

Adresa ta de e-mail va rămâne privată.


*